Bondi Beach house, front

Bondi Beach house, front | ©U+I Building Studio

Bondi Beach house - Alterations & Additions

The house is located on the southern end of Bondi Beach with views over the entire beach and suburb. The existing house shows good architecture qualities, but was in need for some renovations and reconfigurations of the internal spaces to suit the needs of the current owners.
An unused terrace on the middle level has been enclosed by a curved glass wall to create an additional bedroom with ensuite. Various internal modifications use the space more efficiently and create an open-plan study area . A lift has also been added to connect all three levels of the house. The top floor open-plan living and dining space has been reconfigured to make better use of the expansive views and natural light.
Externally the building has been kept in neutral white with large glazed areas. Deep window reveals and the top floor pergola give shading to the north-east facing facades. The curved glass walls on both upper levels respond the the maritime location.

Bondi Beach house, front
Bondi Beach house, rear

additional material

Bondi Beach house - floor plan
Bondi Beach house - floor plan

facts

DA stage
Site area: 211sqm
Floor area: 285sqm
Unbuild

3D Rendering by AA3D